first
  
last
 
 
start
stop

Kollégium

OKJ-s képzések iskolánkban

Folyton hallani az OKJ-s képzésekről, de tudjuk is, hogy mit jelent ez valójában? Egy OKJ képzés elvégzésével az Országos Képzési Jegyzékben szereplő szakmát lehet szerezni. A képzések ismertetésénél előre lehet tudni, hogy milyenek a képzési és vizsgakövetelmények, így alapos és átgondolt választás után nem érheti nagy meglepetés az embert. A képzések időtartama előképzettségtől függően változóak, de átlagosan 1-2 év körül mozognak.

Nappali tagozaton 25 éves korig lehet jelentkezni, ugyanez esti tagozaton korhatár nélkül lehetséges. Fontos információ, hogy a jelenlegi jogszabályok értelmében az első két OKJ bizonyítvány megszerzése ingyenes.

Az OKJ képzésben való részvétel ideje alatt

-          a tanulók diákigazolványt és

-          társadalombiztosítási ellátást kapnak,

-          a család a családi pótlékot a képzés végéig igénybe veheti.

A középiskolai érettségivel egy nagyon fontos korszak zárul le a tanulók életében. Iskolánk évek óta igyekszik azoknak segíteni, akik a nálunk korábban megszerzett ismereteikre és szakismereteikre alapozva tudásukat tovább szeretnék mélyíteni, szakmát szeretnének tanulni vagy éppen a jövőjükre vonatkozó döntés meghozatala előtt újabb tapasztalatokat szeretnének szerezni. Olyan támogató légkört igyekszünk teremteni, amely lehetővé teszi mindenki számára, hogy megtalálja azt az utat, amelyet éretten, felnőtt fejjel be szeretne járni.

A 2017/18-as tanévben is arra törekszünk, hogy a munkaerő-piaci igényeknek megfelelő képzéseket nyújtsunk a minket választó diákoknak. Környezetvédelmi, informatikai és a pedagógiai képzéseinket szívből ajánljuk mindazoknak, aki bővíteni szeretnék ismereteiket, akik (új) szakmát szeretnének megismerni és elsajátítani.

Keressenek minket a nyári szünet ideje alatt is szerdai napokon 9 és 12 óra között személyesen az iskola titkárságán vagy telefonon a 06 (48) 525 028 – as telefonszámon!

Jelenleg a következő képzésekre lehet iskolánkban jelentkezni:

Az informatikai rendszerüzemeltető a kis- és közepes vállalat, intézmény, szervezet informatikáért felelős vezetőjének közvetlen munkatársa, vagy kihelyezett informatikai szolgálatásokat végző cégben első szintű támogatói feladatokat lát el. Megfelelő mélységű informatikai, hálózati ismeretei birtokában részt vesz a munkahely infokommunikációs hálózatának kialakításában és működtetésében.

Képzési idő: szakmai érettségi esetén 1 év / gimnáziumi érettségi esetén 2 év

Képzési forma: nappali

Előfeltétel: szakmai érettségi / érettségi

A környezetvédelmi technikus végzettségű szakember feladatai:

-          Önállóan vagy mérnöki irányítással mérőműszerek segítségével megállapítja a környezetszennyező anyagok és egyéb egészségkárosító tényezők nagyságát, koncentrációját, a kiértékelt eredmények alapján meghatározza a tennivalókat.

-          Környezetvédelmi nyilvántartásokat kezel, adatszolgáltatást végez.

Képzési idő: szakmai érettségi esetén 1 év / gimnáziumi érettségi esetén 2 év

Képzési forma: nappali és levelező

Előfeltétel: érettségi

A természetvédelmi szaktechnikus szakképesítéssel rendelkezők feladatai:

-          Nemzeti parkok, természet- és környezetvédelmi igazgatóságok, mező- és erdőgazdasági üzemek, önkormányzatok és természetvédelmi szervezetek természet- és tájvédelmi feladatainak középszintű ellátása.

-          Önállóan vagy mérnöki irányítással a természetvédelemmel összefüggő szakmai és műszaki feladatok gyakorlati megvalósítása.

-          Felügyeli és védi a természetvédelmi területeket, a nemzeti parkokat és a régészeti lelőhelyeket, gondoskodik a természetvédelmi szabályok betartásáról.

Képzési idő: ½ év

Képzési forma: nappali és levelező

Előfeltétel: környezetvédelmi technikus végzettség

A pedagógiai és családsegítő munkatárs köznevelési intézményekben foglalkoztatott szakember, aki felsőfokú végzettségű pedagógus irányítása mellett végzi szakirányú munkáját. Munkáját a családokkal, más szakemberekkel történő kölcsönös tisztelet, tolerancia és hatékony kommunikáció határozza meg.

Feladatai:

-   közreműködik az óvodai tevékenységek, a tanítási órák előkészítésében és lebonyolításában

-   tevékenyen részt vesz a gyermek, tanuló higiénés szokásrendszerének kialakításában

-   felügyeli, kíséri a gyermeket, tanulót

-   részt vesz a gyermekek, tanulók szabadidős tevékenységének szervezésében

-   differenciált bánásmódot alkalmaz

-   koordinálja a család és az intézmény kapcsolattartását

-   különös figyelmet fordít a hátrányos szociokulturális környezetből érkező gyermekre, tanulóra és családjára, valamint figyel a különleges gondozáshoz való jog érvényesülésére

Képzési idő: 2 év

Képzési forma: nappali

Előfeltétel: érettségi

 

Jelentkezni az intézmény titkárságán, a kitöltött jelentkezési lappal lehet, melyet kitöltve és aláírva elektronikus úton is megküldhet az intézmény e-mail címére.

SZIRÉN

Integrált könyvtári
rendszer

 

 

konyvtar@sztjg.hu

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
<<  Október 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Szent Gellért Pályázat

 

Nyitott pozíciók