first
  
last
 
 
start
stop

Kollégium

Pünkösd utáni vasárnap emlékezünk meg a szentekről, mert az életszentség a Szentlélek gyümölcse. A szentek nem elhomályosítják Krisztus fényét, épp ellenkezőleg, Krisztus fénye átragyog a szentek életén. Egy kisfiú nézte a szenteket ábrázoló üvegablakokat, és a tisztelendő úr kérdésére, kik a szentek, egyszerűen csak ezt válaszolta: szentek azok, akiken átsüt a nap. A szentek élete példa. Szentek nyomában járunk, mert ők olyan utat tapostak ki, amivel segítenek bennünket. Az elhunyt szentek a megdicsőült Egyház tagjaiként segítik a küzdő Egyház tagjait, bennünket.
A szentek között vértanúk is vannak. De nemcsak hősies erénnyel, hanem a kísértésekben vívott harcunkkal, hétköznapi hősökként is az életszentségüket követhetjük.
A szentek életszentségének mindig volt hatása a környezetükre. A hőmérő és a termosztát nagyon hasonlítanak, mégis fontos különbség van közöttük. A hőmérő egyszerűen csak megmutatja a külső környezet hőmérsékletét, míg a termosztát képes irányítani a külső hőmérsékletet. A szentek, a Szentlélektől vezetve hatással voltak a környezetükre, képesek voltak azt befolyásolni, és nem a kor szelleméhez igazodtak.
Mi is erre kaptunk meghívást. Szemléljük csak azt az ikont, amelyen a tanítványok, mint  a szőlőtő hajtásai, Krisztus, mint a szőlőtő mutatkozik. Ha Benne maradunk, életünk a Szentlélek gyümölcseit fogja teremni..

SZIRÉN

Integrált könyvtári
rendszer

 

 

konyvtar@sztjg.hu

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
<<  Október 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Szent Gellért Pályázat

 

Nyitott pozíciók