first
  
last
 
 
start
stop

Kollégium


Mi vagyunk a 9. C osztály. Most megosztjuk Veletek, miért erre a szakra jelentkeztünk.

Virág: Nagyon sokat vagyok a friss levegőn. Anyukám vegyésztechnikus az egyik cégnél. Gyakran szoktam hozzá bemenni a munkahelyére és elég sok érdekes dolgot tanított meg nekem és ezért is tetszett meg nekem ez a szak, szakma.

Nárcisz: Nagyon megtetszett ez a szak, mert nagyon sokan dicsérték és ezért jelentkeztem ide. Ezzel szeretnék majd továbbtanulni, mert nagyon szeretem és fontosnak tartom a környezet védelmet. Örülök, hogy erre a szakra vettek fel.

Marcell: Azért jelentkeztem erre a szakra, mert nagyon dicsérték is, hogy nagyon jó, meg sokat vagyok a természetben és szeretem is. Próbálom védeni: nem szemetelek stb. Nekem nagyon tetszik ez a szak, örülök hogy erre jelentkeztem.  Nagyon sok érdekes dolgot csinálunk.

Bertalan: Nagyon megtetszett a szakma. Mások ajánlották, ezért is jelentkeztem erre a szakra. Meg amúgy is focizok, szeretek a levegőn lenni.

Balázs: Azért jelentkeztem erre a szakra, mert nagyon szeretek a természetben lenni, megcsodálni az állatokat, a fákat és a növényeket. Próbálom a környezetet nem szennyezni és környezettudatosan élni.

Krisztofer: Megtetszett ez a környezetvédelmi szak és én már régebben is szerettem a természetet. Sokat szoktam túrázni és így jött ez az ötlet, hogy erre jelentkezem.

Készítette: Kiss Virág, Budai Nárcisz

9. C osztály

------------------------------------------------------------------------------

Azért szeretünk a környezetvédelem szakra járni, mert sokat járunk ki a természetbe. Könnyű a csoportmunka, mert összetartó a csoport. Azért is még, mert a tanárok kedvesek. Sok lenyűgöző kísérletet csinálunk szakmai órákon. Azért, mert a második a legotthonosabb emelet, mert van ott kanapé. Sok új és érdekes dolgot ismerünk meg. Jobbak a tantárgyak és közvetlenebbek a tanárok. Sok hasznos program van a természetben is, terepgyakorlatok keretében. A környezetvédelem számunkra környezetünk és az állatok megóvását és a Földünkért való küzdelmet jelenti. Gyakorlaton növényhatározást is tanulunk, és ki szoktunk menni a Bódvához, növényeket határozni. Ezáltal sok érdekes növényt ismertünk meg.  Műszaki ismeretekből tanultuk a különböző gépek működését. Sok ismeretterjesztő videót néztünk meg ezzel kapcsolatban. Gyakorlatokon sokféle kísérletet is csinálunk. A rendezvények lebonyolításában is részt veszünk és nagyon élvezzük. Biológiából sokféle élőlényről tanultunk eddig, amik különösek és furcsák is voltak.

10. C osztály

------------------------------------------------------------------------------

3 éve járunk ebbe az iskolába, sokan távoli településekről jöttünk ide.  Azért is, mert érdekelt minket a környezet védelme. Számos terepgyakorlaton vettünk részt az elmúlt években. Megismerkedtünk a környezetünkben élő növény- és állatvilággal. Érdekes óráink vannak. Katasztrófavédelmi és energetikai versenyeken szerepeltünk, amiken jó eredményeket értünk el. Hozzájárulunk az iskola mindennapi életéhez. Amikor volt lehetőség, környezetvédelemmel kapcsolatos programokat szerveztünk a közelben lévő általános iskolák diákjainak a részére. Osztályunk jó közösséget alkot, amelyekhez a tanárok is hozzájárulnak. A tanáraink nagyon megértőek és kedvesek, bármivel kapcsolatban fordulhatunk hozzájuk.  Türelemmel hallgatnak minket, jó tanácsokkal látnak el.  Örömmel tölt el bennünket, hogy olyan diákokkal vagyunk körülvéve, akik a közelben lévő településekről érkeznek és örülünk, hogy ezekkel a diákokkal megértjük egymást. Életre szóló barátságok, kapcsolatok szövődnek. Nagyon sokan találkoztunk már olyan diákkal az iskolában, akikkel nagyon könnyen jutottunk közös nevezőre. Az iskolában mindig jó a hangulat.

11. C osztály

------------------------------------------------------------------------------

Reklám arcok

A környezetvédelem nagyon fontos lesz a jövőben, hiszen nagyon pazarló és környezetszennyező életmódot élünk.

Miért is vagyunk itt?

Azért választottam ezt a szakmát/ szakot, mert:

 • Nagyon érdekesnek tartottam ezt a szakmát, ezért jöttem ebbe a suliba, mert a jövőben szakszerűen szeretnék tenni a környezetemért. Mert ha én teszek ez ügyben, akkor ezzel példát mutatok másoknak és lehet, hogy hatással leszek rájuk.
 • A felvidék diákoknak közel esik az iskola.
 • Iskolánk magas szakmai, tanulmányi színvonalat biztosít szakképzett tanáraival.
 • Valamint az iskolánk kollégiumi lehetőséget biztosít.
 • Befogadó, barátságos a diák-közösség.
 • Iskolánkban aktív Diákönkormányzat működik, mely sok izgalmas és érdekes programot szervez.
 • Mi, környezetvédősök szakmai elméleti tudásunkat kiegészítő tanulmányi kirándulásokon, terepgyakorlaton és gyárlátogatáson veszünk részt.
 • Gyakorlati óráinkon megtapasztalhatjuk az elméletben megtanultakat.
 • Iskolánk szaktantermei jól felszereltek, laboratóriummal is rendelkezünk, melyben érdekes kísérletekkel tesszük izgalmasabbá az órákat.
 • Bővebb szakmai ismereteket szerezhettünk a környezetszennyezésről és hatásáról az élővilágra.
 • Nem utolsó sorban az iskolai büfében változatos, finom és egészséges ételek is kaphatóak.
 • Nagyon szeretjük ezt az osztályt, szaktanáraink szerint is remek csapat vagyunk.
 • Ha iskolai rendezvény van, szaktanáraink számíthatnak a segítségünkre, mert nagyon aktívak és segítőkészek vagyunk.
 • Ez a szakma lányokat és fiúkat egyaránt érdekelhet.
 • Sok szeretettel várjuk leendő diáktársainkat a környezetvédelmi szakra!

12. C osztály

image001
image002
image003
1/3 
start stop bwd fwd

------------------------------------------------------------------------------

Miért jó környezetvédelemre járni?

Iskolánkban családias a hangulat. A szaktanárainkkal a kapcsolatunk közvetlen. Sok az iskolán kívüli terepgyakorlat. A tanórákon sokat tanulunk a körülöttünk levő világról. Az órák felépítése szabadabb, hangulatosabb, mint a közismeretieké. Tanáraink intelligens, kiváló szakemberek, akik remekül alkalmazkodnak diákjaikhoz és az állandóan változó vizsgakövetelményekhez.

Az iskola rendelkezik laboratóriummal, ahol érdekes és kreativitást igénylő kísérleteket végzünk. Számos, a szakmai munkához szükséges felszereléssel rendelkezik az iskola, melyek nagyban hozzájárulnak a gyakorlati tudásunk fejlesztéséhez.

Terepgyakorlatainkon bejártuk Magyarország keleti tájait, nem csak a közeli Bükki és Aggteleki Nemzeti Parkokban jártunk, hanem a Hortobágyit is megismertük közelebbről.

A környezetünk fenntarthatóbbá tételéhez is hozzájárultunk dísz és haszonfák ültetésével.

Válassz jövőt! Válassz minket! Gyere környezetvédősnek!

13. C környezetvédelmi technikus osztály

SZIRÉN

Integrált könyvtári
rendszer

 

 

konyvtar@sztjg.hu

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
<<  Október 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Szent Gellért Pályázat

 

Nyitott pozíciók