first
  
last
 
 
start
stop

Kollégium

 

Október-november hónapban állatvédelmi hetek keretein belül gyűjtést szerveztünk az iskolánkban. A Borsod Állatvédő Alapítvány kis védenceinek gyűjtöttünk

Az Alapítvány 2020 elején alakult azzal a céllal, hogy védelmet, otthont és orvosi ellátást biztosítson azoknak a nehéz sorsú kutyáknak, akik a gondozásukba kerülnek. A menhely Rudabányán található.

Borsod Állatvédő Alapítvány

Erste Bank 11600006-00000000-85633627

Bővebben...

NYÍLT NAP 2020

Kedves felvételiző 8. osztályos diákok!

Iskolánk felvételi tájékoztatója a www.sztjg.hu honlap a Leendő diákjainknak menüpontban érhető el.

Nyílt napot on-line formában 2020. november 17-én tartunk, amely a www.sztjg.hu honlap kezdőlapján lesz elérhető. Iskolánk életéről, az itt folyó képzésekről szóló videók, fényképek, illetve a felvételiről bővebb tájékoztatás is ekkortól lesz megtekinthető.

2020.október 24-30. között rendezték meg Budapesten a Magyar Korcsoportos Egyéni Sakkbajnokságot, amelyen Vodila Martin Botond 12.A osztályos tanuló 1.helyezést ért el, ezzel elnyerte az országos bajnoki címet. Gratulálunk !

Döntőbe jutottak a Környezetvédős diákjaink! A Zöld Akció Egyesület „EnergiaHősök” címmel, 4 fordulós - 3 internetes forduló és egy döntő keretében - környezeti nevelési vetélkedőt hirdetett Borsod-Abaúj-Zemplén megyei iskolák középiskolás diákjaiból álló 3 fős csapatai számára. Az iskolánk Ökoenergia csapata 44 csapat közül bejutott a legjobb 3 közé. A csapat tagjai Hajdu Zoltán, Kovács Botond, Mida Sándor bejutott a DÖNTŐBE.

Bővebben...

2020. szeptember 21-én volt a verseny. A nyeremény egy kültéri napelemes okosbútor volt. A versenyhez be kellett regisztrálni az MVM okosbútor oldalán. Ez a verseny online zajlott. A feladat kitöltéséhez meg kellett nézni pár rövid ismeretterjesztő videót. A feladat egy keresztrejtvény volt, amihez 15 kérdésre kellett válaszolni, amire 30 percünk volt. Nagyon érdekes és izgalmas volt így online kitölteni a feladatot. Ügyelnünk kellett, hogy helyes válaszokat adjunk, és ne fussunk ki az időből. A verseny résztvevői: Sándor Andrea 10.BC, Kovács Botond 11.C, Csáki Péter 9.BC osztályos tanulók voltak. Felkészítő tanáraink: Csikász Orsolya, Rommánné Magyari Andrea és Tóth Kitti Tanárnők.
Sándor Andrea 10.C osztály

A pályázat keretében feladatom az volt, hogy lakhelyemhez közel eső vízfolyás élővilágát lencsevégre kapjam: három, különleges és mások számára is érdekes képet készítsek. A pályázat célja az volt, hogy felfedezze, megismertesse a közeli vízfolyások élőlényeit, majd közkincsé tegye azokat. A pályázók 7-12. évfolyamos tanulók voltak. A beérkező fotókat szakmai zsűri bírálta el, majd értékelte azokat. A járványhelyzet ezt a pályázatot is befolyásolta, hiszen a díjátadót a tervezettnél korábban, október 1-jén tartották meg. Minden pályázó minisztériumi elismerő oklevélben részesül, melyet a megadott címre postáznak ki.


Az élő kiállításra alkalmas fotók közé választották az általam beküldött képek egyikét, melyet 2020. október 13-tól október végéig a Magyar Mezőgazdasági Múzeum Vajdahunyad Galériájában kerülnek kiállításra, itt tekinthetők meg.
Köszönet a segítő tanáraimnak: Csikász Orsolya és Juhászné Vajda Andrea Tanárnőknek.


A fotóm és a többi fotó az alábbi linken megtekinthető: BISEL pályázat fotói


Mi vagyunk a 9. C osztály. Most megosztjuk Veletek, miért erre a szakra jelentkeztünk.

Virág: Nagyon sokat vagyok a friss levegőn. Anyukám vegyésztechnikus az egyik cégnél. Gyakran szoktam hozzá bemenni a munkahelyére és elég sok érdekes dolgot tanított meg nekem és ezért is tetszett meg nekem ez a szak, szakma.

Nárcisz: Nagyon megtetszett ez a szak, mert nagyon sokan dicsérték és ezért jelentkeztem ide. Ezzel szeretnék majd továbbtanulni, mert nagyon szeretem és fontosnak tartom a környezet védelmet. Örülök, hogy erre a szakra vettek fel.

Bővebben...

Iskolánk újabb programja - "a környezetvédelmi hónapunk jegyében".

Bővebben...

SZIRÉN

Integrált könyvtári
rendszer

 

 

konyvtar@sztjg.hu

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
<<  November 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Szent Gellért Pályázat

 

Nyitott pozíciók