first
  
last
 
 
start
stop

Kollégium

2020. szeptember 21-én volt a verseny. A nyeremény egy kültéri napelemes okosbútor volt. A versenyhez be kellett regisztrálni az MVM okosbútor oldalán. Ez a verseny online zajlott. A feladat kitöltéséhez meg kellett nézni pár rövid ismeretterjesztő videót. A feladat egy keresztrejtvény volt, amihez 15 kérdésre kellett válaszolni, amire 30 percünk volt. Nagyon érdekes és izgalmas volt így online kitölteni a feladatot. Ügyelnünk kellett, hogy helyes válaszokat adjunk, és ne fussunk ki az időből. A verseny résztvevői: Sándor Andrea 10.BC, Kovács Botond 11.C, Csáki Péter 9.BC osztályos tanulók voltak. Felkészítő tanáraink: Csikász Orsolya, Rommánné Magyari Andrea és Tóth Kitti Tanárnők.
Sándor Andrea 10.C osztály

A pályázat keretében feladatom az volt, hogy lakhelyemhez közel eső vízfolyás élővilágát lencsevégre kapjam: három, különleges és mások számára is érdekes képet készítsek. A pályázat célja az volt, hogy felfedezze, megismertesse a közeli vízfolyások élőlényeit, majd közkincsé tegye azokat. A pályázók 7-12. évfolyamos tanulók voltak. A beérkező fotókat szakmai zsűri bírálta el, majd értékelte azokat. A járványhelyzet ezt a pályázatot is befolyásolta, hiszen a díjátadót a tervezettnél korábban, október 1-jén tartották meg. Minden pályázó minisztériumi elismerő oklevélben részesül, melyet a megadott címre postáznak ki.


Az élő kiállításra alkalmas fotók közé választották az általam beküldött képek egyikét, melyet 2020. október 13-tól október végéig a Magyar Mezőgazdasági Múzeum Vajdahunyad Galériájában kerülnek kiállításra, itt tekinthetők meg.
Köszönet a segítő tanáraimnak: Csikász Orsolya és Juhászné Vajda Andrea Tanárnőknek.


A fotóm és a többi fotó az alábbi linken megtekinthető: BISEL pályázat fotói


Mi vagyunk a 9. C osztály. Most megosztjuk Veletek, miért erre a szakra jelentkeztünk.

Virág: Nagyon sokat vagyok a friss levegőn. Anyukám vegyésztechnikus az egyik cégnél. Gyakran szoktam hozzá bemenni a munkahelyére és elég sok érdekes dolgot tanított meg nekem és ezért is tetszett meg nekem ez a szak, szakma.

Nárcisz: Nagyon megtetszett ez a szak, mert nagyon sokan dicsérték és ezért jelentkeztem ide. Ezzel szeretnék majd továbbtanulni, mert nagyon szeretem és fontosnak tartom a környezet védelmet. Örülök, hogy erre a szakra vettek fel.

Bővebben...

Iskolánk újabb programja - "a környezetvédelmi hónapunk jegyében".

Bővebben...

 

XMA Header Image
Október 4-én, az állatok világnapján mind a vadon élő, mind a háziállatok iránti felelősségünkre szeretnénk felhívni a figyelmet. ☝️ Assisi Szent Ferenc, az állatok és a természet védőszentjének halála napja után az egyház október 4-ét jelölte ki ünnepéül, majd 1931-től fogva e jeles nap lett az állatok világnapja is. Naponta olvashatunk élővilágunk pusztulásáról, a fajok számának csökkenéséről. Gondoljunk ma rájuk és tegyünk értük, ha van rá lehetőségünk! Forrás : National Geographic 2020. szeptember https://ng.hu/termeszet/2020/10/04/allatok-vilagnapja/

Bővebben...

Környezetvédelem gyakorlati óra keretében diákjaink rendszeresen részt vesznek az iskola udvarának rendbetételében. Bekapcsolódtak az őszi metszési munkálatokba is.

Bővebben...

Iskolánk 13.C környezetvédelem szakos diákjának, Hajdu Zoltánnak a makett-gyűjteménye tekinthető meg a 2. emeleten. A kiállítást kiegészítettük még csillagászati ill. földrajzos szakanyaggal. Így egy érdekes, komplett kiállítást nézhetnek meg iskolánk diákjai.

Bővebben...

Iskolánk környezetvédelem szakos diákjai újabb paravánokat "díszítettek" szakmai anyaggal, fotókkal. A kiállítást kiegészítettük a meglévő molinós paravánunkkal, a memóriajátékunkkal és a környezetvédős zászlóval.
A kiállítás megtekinthető iskolánk földszintjén.

Bővebben...

 

„Minden általa és érte teremtetett.” (Kol 1,16)
Ferenc pápának a teremtett világ védelméről szóló enciklikája közzétételének ötödik évfordulója alkalmából a "Laudato si"-hét megünneplésére buzdítja a világ katolikus közösségeit. A Teremtés hetét 2020-ban szeptember 27. és október 4. között ünnepeljük. Iskolánk környezetvédős diákjai és tanárai e jeles hét alkalmából kiállítás szerveztek az edelényi Szent Kereszt felmagasztalása görögkatolikus templomban /szeptember 26/ és az iskolánk aulájában, amelyet szeptember 28-tól megtekinthetnek az iskola diákjai és dolgozói. A kiállítás a teremtett világ védelmére hívja fel a figyelmet és legfőbb célja cselekvésre sarkallni minden keresztény és jószándékú embert, hogy tevékenyen vegyék ki részüket a teremtés, valamint a Föld megőrzéséből.

Bővebben...

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

TANÉVNYITÓ

ÜNNEPSÉGÜNKET

2020. augusztus 31-én 16:00 órai kezdettel tartjuk iskolánkban,

amelyre szeretettel várjuk a 9. évfolyamos diákokat, valamennyi kollégistát és szüleiket.

A tanévnyitón a tanulóknak iskolai egyenruhában kell megjelenniük.

A felsőbb évfolyamok számára a tanévnyitó ünnepségünket az első tanítási napon tartjuk külön beosztás szerint.

SZIRÉN

Integrált könyvtári
rendszer

 

 

konyvtar@sztjg.hu

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
<<  Október 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Szent Gellért Pályázat

 

Nyitott pozíciók