first
  
last
 
 
start
stop

Kollégium

2016. december 19-én, a téli szünet előtti utolsó közös áhítatunkra látogatott el a kazincbarcikai Don Bosco Általános Iskola, Szakközépiskola, Szakgimnázium, Gimnázium és Kollégium igazgatója, Molnár-Gál Béla, aki az igazgatói poszt mellett a hittan tantárgyat is oktatja. A mi iskolánkba azért érkezett, hogy együtt beszélgessünk Istenről és a hitünkről.

Karácsony közeledtével elengedhetetlennek tartom ezeket a beszélgetéseket, fontos tudnunk, hogy a karácsony Jézus Krisztus születésnapja, s e szerint kell ünnepelnünk.

Számos kérdés megfogalmazódik bennünk Istenről, amelyeket nem merünk vagy nem is akarunk feltenni. Ezeket a kérdéseket most kimondták helyettünk, s igyekeztek választ is adni rá. Hallhattunk különböző történeteket, melyek boldogságról-boldogtalanságról, örömről, bánatról, az elfogadásról, a beletörődésről, az egymás iránti szeretetről szóltak.

Számomra értelmet nyert ez az 1 óra, megérte az odafigyelést és a várakozást. Remélem, hogy mások is elgondolkodtak a hallottakon, s életükben a hitük mindig pótolhatatlan szerepet fog betölteni. Én azt kívánom mindenkinek, hogy karácsony ünnepén felejtsük el az összes rosszat, szeretettel forduljunk mások felé, és szeretetet csempésszünk azok életébe is, akiket még nem járt át a karácsony boldog érzése.

 

SZIRÉN

Integrált könyvtári
rendszer

 

 

konyvtar@sztjg.hu

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
<<  Szeptember 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Szent Gellért Pályázat

 

Nyitott pozíciók