first
  
last
 
 
start
stop

Kollégium

Az NI Mentor program keretében konferencián vettünk részt debrecenben, 2016. december 16 -án. A konferencia a National Instruments debreceni gyáregységében került megrendezésre, ami mint megtudhattuk, az amerikai anyavállalat után a második legnagyobb NI üzem és telephely a világon. A program előadásokkal kezdődött, amin megismerhettük röviden a vállalat történetét, és felépítést, célkitűzéseit, programjait. A programok közül kiemelt szerepet kapott az NI Mentor program, ahol a közeljövőben megrendezésre kerülő robotika versenyek voltak a középpontban. Említésre került, hogy tovább szeretnék bővíteni a mentor programot, minél több intézmény és diák bevonásával, továbbá a már meglévő tagok eszközparkjának bővítését is tervezik.

Az előadások után lehetőségünk nyílt, hogy a működő üzemben gyárlátogatást tegyünk, és megismerjük a gyártási folyamatokat. Rendkívül lenyűgöző az üzem működése, hogyan lesz az apró alkatrészfilmekből kész nyomtatott áramköri lap, ami az itt készülő műszereknek a részei. Láthattuk az alapanyagraktártól kezdve a kész termék kiszállításáig a folyamatokat. Megismerhettük, hogyan javítják az esetlegesen meghibásodott készülékeket, hol, és hogyan fejlesztik a mérnökök az újabbnál újabb elektronikai mérőeszközöket.
A gyárlátogatás kis állófogadással zárult, amit utólag is köszönünk a szervezőknek, illetve a meghívást is örömmel vettük.
Megtudtuk, tervezik azt, hogy diákok részére is lehetőség nyíljon gyárlátogatásokra. Ezt szívesen kihasználnánk, mert ez egy különleges és ritka lehetőség, mivel a szilícium völgy egy darabjával találkozhatunk hazánkban.


SZIRÉN

Integrált könyvtári
rendszer

 

 

konyvtar@sztjg.hu

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
<<  Augusztus 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Szent Gellért Pályázat

 

Nyitott pozíciók