first
  
last
 
 
start
stop

Kollégium

2016. július 6.-án a nyári gyakorlat keretében 30 diákkal és 3 kísérőtanárral üzemlátogatáson vettünk részt a Sajóbábonyi ipari parkban. Az ipartelep 1998-ban nyerte el az Ipari park címet. A terület földrajzi fekvése számos előnyt jelent az ipari, kereskedelmi és szolgáltató vállalkozások számára, amihez ideális ipari infrastruktúra társul.  A Miskolci Egyetem és a környező középiskolák megfelelő hátteret nyújtanak az ipari tevékenység humán erőforrás és innovációs hátterének biztosításához.

Érkezés után az Észak-Magyarországi Környezetvédelmi Kft. környezetvédelmi vezetője Tar Melinda fogadott minket. A vállalat rövid ismertetése után, Gulyás Ferenc műszaki igazgató vezetett körbe bennünket a hulladékégetőben. Láthattuk közelről a forgódobos égetőt. Az égetőket folyamatirányítási rendszer működteti, a pontforrásokon folyamatos emisszió mérőt üzemeltetnek.

Ezután Leskó Gábor vezetett be bennünket a szennyvíztisztítás rejtelmeibe.  Nagy örömünkre szolgált, hogy Dorr-ülepítőt nem csak a könyvekben láthatjuk, hanem működés közben is megfigyelhettük.

Rövid szünet után megtekinthettük a Kis Analitikai labort, amely egy akkreditált labor.  A labort Szabó Szilvia laborvezető mutatta be. Elmondta, hogy a laborban talaj, ivóvíz, szennyvíz, hulladékok, növényi olajok vizsgálatát is végzik.

Sok érdekességet és nagyszerű dolgot tudtunk meg az üzemről. Köszönjük, hogy lehetőséget biztosítottak arra, hogy betekintést nyerhessünk e nagyvállalat működésébe.

SZIRÉN

Integrált könyvtári
rendszer

 

 

konyvtar@sztjg.hu

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
<<  Augusztus 2019  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Szent Gellért Pályázat