first
  
last
 
 
start
stop

Kollégium

Szent György egy politikailag inkorrekt, keresztényeket üldözés alá vont időszakban, mint bátor katona kiállt keresztény hite és meggyőződése mellett, ezért a "jutalma" 303.április 23-án a vértanúság lett. Hite láttán nagyon sokan megtértek, és keresztények lettek.
Ezen a napon megáldjuk a termések első zsengéit, hajtásait, melyek hitünk gyümölcseire, hajtásaira emlékeztetnek minket. Arra, hogy merjünk ma is hitvallóan élni.
Minden szülőnek az a feladata, hogy gyermekét Teremtőjéhez, Istenhez vezesse. Talán ismerjük a Bibliából Sámson történetét, aki hatalmas erőt kapott az Úrtól, hogy népének szabadítója legyen. Erejét azonban ostobaságokra fecsérli, és elég későn jön rá arra, mire is kapta Isten ajándékát, az életet.
Annyi kincs van minden gyermekben, annyi lehetőség, de sokan nincsenek tisztában, ezt a nagy kincset mire is kapták. Sok mindent meg akarunk tanulni, de azt tudjuk-e, hogy mit is jelent embernek lenni, nagylelkűnek lenni, hogyan nézzünk szembe betegséggel, kudarccal, halállal, erről a legtöbb mai fiatal keveset hall. A "világnézetileg semleges nevelés" ettől az alapvető tápláléktól von el minket, milyen önmagunk, önzésünk fölé kerekedni.
A család kis egyház, ahol az élet nagy titkait, a szeretet, a nagylelkűség, a lét értelmének titkát is átadjuk egymásnak.
Egy bíboros mindig visszaemlékezett, hogy az édesapja, amikor bejött a lakásba, nagyon komolyan keresztet vetett. Az idős bíboros azt írta: „Édesapámnak ez a mozdulata az életben nagyon sok baklövéstől megóvott.”
A koreai egyház születésének története szinte hihetetlen. Krisztusról szóló könyvek érkeztek titokban Kínából. Sokan olvasták ezeket, és keresztények akartak lenni. Akkoriban Koreában rettenetes diktatúra volt. Egy embernek sikerült kijutnia Kínába, és 1784-ben Pekingben megkeresztelkedett, majd sikeresen haza is jutott. Ő keresztelte meg a többieket.Az első több mint ötven évben a koreai egyháznak nem voltak papjai – 1836-ban érkeztek az első francia misszionáriusok. Volt olyan család, ahol a nagyszülők, a szülők és a gyermekek között is voltak vértanúk.
Vajon tudunk-e mi is kis egyházzá válni? Ezeknek a bezárt napoknak a kihívása, hogy családjaink mernek-e, tudnak-e imádkozni?

 

SZIRÉN

Integrált könyvtári
rendszer

 

 

konyvtar@sztjg.hu

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
<<  Szeptember 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Szent Gellért Pályázat

 

Nyitott pozíciók