first
  
last
 
 
start
stop

Kollégium

 

Jn 20,19-31 Tamás apostol
Kedves Diákok! Feltámadt Krisztus! Valóban feltámadt!
Az evangélium beszámol a tanítványok közül a hitetlen Tamás történetéről, aki nem volt jelen amikor először találkoztak  a Feltámadottal. Őszinte magához és a többiekhez is, aki azt mondja, hogy "hiszem, ha látom". Krisztus végül úgy summáz, "boldogok, akik nem látnak, mégis hisznek."
Túlságosan hozzászoktunk ahhoz, hogy csak a megfogható, kézzel fogható, tapasztalható, mérhető valóságnak hiszünk. Pedig számtalan olyan szót használunk, aminek tudjuk, értjük a valóságtartalmát, mégsem mérhető, pl. a "szeretet", "boldogság"...Nem kézzelfogható, mérhető fogalmak, mégis tudjuk, hogy létezik.
Tamás nem hitetlen volt, hanem egyszerűen félt hinni. A csalódások után miért bízhatná rá magát Jézusra? Akit nagypénteken a kereszten látott, véres arccal, megfeszítve, arra most hogy bízhatná rá magát? Mindannyian így működünk a csalódások után, félünk hinni. Az evangélium arra hív. hogy merjünk bízni, hinni Krisztusnak, aki velünk marad a világ végezetéig. Nála, benne nincs bezártság, nincsenek korlátok, nincsenek ajtók és zárak, benne istengyermekségünk szabadsága van.
Az Istent szeretőknek minden a javára válik, még ez a bezártság is, ami most ismeretlen félelemmel tölt el bennünket. Megpróbálja erőnket, türelmünket, de Krisztus arra hív, hogy merjünk hozzányúlni ahhoz, amitől félünk. Ő már feltámadásával bizonyította, hogy "legyőzte halállal a halált, és a sírban lévőknek életet ajándékozott."
Amikor megjelenik a zárt ajtókon keresztül, azt mondja tanítványainak: "Békesség nektek". Az ő békéje, nem egy érzés, hanem Ő maga.
Egy indiai missziós apáca Magyarországra készült. tele volt félelemmel, hogy ismeretlen kultúra, más a bőrszín, más mentalitás...A lelkivezetője nyugtatta meg, hogy ugyan ez mind igaz, de egy valamit ne felejtsen el, mire ő Magyarországra ér, Krisztus már ott lesz. Ahol Krisztus van, ott békesség is van.
Ne csak hitünk bizonyosságait keressük, hanem nézzünk szembe félelmeinkkel, hiszen Krisztus feloldotta a bűn és hitetlenség zárait, és megígérte, hogy velünk lesz a világ végezetéig.

 

 

SZIRÉN

Integrált könyvtári
rendszer

 

 

konyvtar@sztjg.hu

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
<<  Szeptember 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Szent Gellért Pályázat

 

Nyitott pozíciók