first
  
last
 
 
start
stop

Kollégium

Kedves Gyerekek! Kedves Szülők!

Virágvasárnap elmúltával beléptünk Krisztus szenvedéstörténetébe, és életadó feltámadásának ünnepkörébe.
Hogy diadalmas útjának mi is részesei lehessünk, hogy minket is feltámasszon, ehhez nekünk is vállalni kell a Golgotáig vezető utat. Ezen a héten átöleljük a keresztet, hogy a feltámadt Krisztus minket is magához öleljen. De ezt csak az értheti meg, aki maga is tud szenvedést vállalni. Nem önként keressük a szenvedést, hanem egyszerűen vállaljuk a velünk szembe jövőt.
Egyszer olvastam egy opera énekesről, hogy szívesen vállalkozott volna Aida szerepére, de a rendező visszautasította, hogy még nem elég érett a szerepre. Majd később, amikor az énekes lánya megbetegedett, és sok szenvedésen mentek keresztül, akkor kérte fel a szerepre, mert már hitelesnek találta.
Életünk hitelét odaadott áldozatunk adja. Minden egyes szívünkbe vert szeg, Krisztus koronájának ékköve.
A megsebzett emberi szívből a hit forrásai fakadnak. Ezen a héten egyesítjük megpróbáltatásainkat Krisztus keresztáldozatával, hogy vele együtt feltámadjunk. Adjuk oda önmagunkat, egészen Neki.
Amikor Jézus küldi tanítványait, hogy kössenek el egy szamárcsikót, a kérdőre vont tanítványok ezt felelik: "Az Úrnak szüksége van rá" Ez a tanítványság lényege. Hogy amire Jézus bejegyezte a tulajdonjogot, azt odaadom, mert nem az enyém. Én is az Övé vagyok.
Hétköznapjaink szenvedései is az Övé. Ő már megszenvedett értünk, ezért van értelme minden szenvedésnek.
Egy kedves történet szerint volt két kút, két ciszterna.Az egyik tökéletes volt, de túl büszke. Nem jártak hozzá forrásért. A másik tele volt repedésekkel, csorgott mindenhonnan a víz, úgy nézett ki, mint egy megsebzett ember. Egyáltalán nem volt szép. De a tövében virágok nyíltak, pillangók, és madarak jártak rá vízért, oldalán moha telepedett meg. Nem volt tökéletes, de boldog volt,
Ha megtaláljuk megpróbáltatásaink és szenvedéseink értelmét, mi is boldogok leszünk. Krisztus boldogságot mutat nekünk elszenvedett keresztje és életadó feltámadása által.
Kívánok mindenkinek tartalmas készületet Húsvét ünnepére!

SZIRÉN

Integrált könyvtári
rendszer

 

 

konyvtar@sztjg.hu

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
<<  Szeptember 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Szent Gellért Pályázat

 

Nyitott pozíciók