first
  
last
 
 
start
stop

Kollégium

Kedves Diákok!

Meggyújtottuk az első adventi gyertyánkat az iskola aulájában, jelezve, hogy a Karácsony nagyon közel van, már csak hat hét és itt az ünnep. (Görögkatolikus egyházunkban ugyanis november 15-én kezdődött a Karácsonyt megelőző bűnbánati időszak, ezért összesen hat gyertyát helyeztünk el az adventi koszorúra)

Adventben gyakran halljuk ezt a szót: várakozás, és az elcsendesedés, a gyakoribb ima, a böjt, Szentírás tanulmányozása kerül a léleknek szóló prédikációk előterébe. Ez valóban így is van, nagy szükség van a csendre. Korunk ellensége lett a csend, nem szeretünk, sokan nem is tudnak egy percre sem csendben lenni, maguk körül csendet teremteni. Pedig nagy szükség van rá! A csend Isten szavának, Isten üzenetének a csatornája. Dübörgő zene, vagy csillogó nagyvárosi fényekben aligha találunk rá Istenre. Pedig ez Advent célja: rátalálni a minket kereső Istenre a szív csendjében, aki keres minket, de vajon hol talál? Lázas, sürgő- forgó készületben talál, ahol nem marad egy pici hely sem a lelkieknek, vagy nyitott szívű értő befogadójává válok Isten Igéjének, Jézus Krisztusnak?

Várakozásról sokszor passzív gondolatok jutnak eszünkbe: úgy várjuk a Karácsonyt, mintha a reggeli buszra várnánk, amely tőlünk függetlenül érkezik. Mintha a szánkba repülő "sült galambot" várnánk.  A karácsonyi várakozás nem ilyen. Itt nem a külsőségek akciójáról van szó, hanem a lélek készségességéről. Kész vagy-e befogadni Istent? Kész vagy-e helyet készíteni az Úrnak? Ha igen, mondd el imáidban az Úrnak, és Ő rád talál: csendben, szelídségben, békességes szeretetben.

Lajos atya

SZIRÉN

Integrált könyvtári
rendszer

 

 

konyvtar@sztjg.hu

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
<<  Augusztus 2019  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Szent Gellért Pályázat