first
  
last
 
 
start
stop

Kollégium

 

2013. április 26-28 között az edelényi Szent János Görögkatolikus Gimnázium és Szakképző Iskola diákjai, valamint főiskolás vagy már dolgozó fiatalok kiránduláson vettek részt a Bükkben.

Pénteken a megérkezés és ismerkedés után Makkai László egyetemi lelkész  a Miskolc –Tapolcai kollégium vezetője köszöntötte a fiatalokat egy öntudatot ébresztő előadás keretében.

Szombaton a résztvevők ragyogó időben indultak Bükkszentlélekre, Marincsák László atya vezetésével. A pálos kolostor romjainál tartott hosszabb pihenő alatt a szerzetesség életével, a pálos rend megalakulásával és a kolostor létrejöttével kapcsolatos előadást hallgattak meg. Egy kisebb gyaloglás és sziklamászás után a csodálatos bükki tájban gyönyörködhettek a fiatalok.

Visszafelé Miskolcon az ortodox múzeumba és az európai hírű ortodox templomba látogattak el.

A kollégiumban, vacsora után a Pí élete című filmet nézték meg, majd közösen megbeszélték a film tartalmát, üzenetét.

Vasárnap délelőtt a kollégium kápolnájában görög katolikus szentmisére gyűltek össze a fiatalok, a szentmise előtt Marincsák László atya ismertette a görög liturgiát, római katolikus és református fiatalok is voltak a kiránduláson.

Az újbóli találkozás reményében indultak haza a fiatalok, barátságok szövődtek és egy csodálatos hétvégét töltöttek együtt.

Köszönet Makkai László és Marincsák László atyáknak a szervezésért és a lelki élményekért.


Gergely Béláné hittanár

SZIRÉN

Integrált könyvtári
rendszer

 

 

konyvtar@sztjg.hu

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
<<  Szeptember 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Szent Gellért Pályázat

 

Nyitott pozíciók