first
  
last
 
 
start
stop

Kollégium

„Ha arra jársz, hol én születtem” – emlékezés Tollas Tiborra.

21. alkalommal kerül sor a Tollas Tibor Szavalóverseny megrendezésére. A költő halálának évében – 1997-ben - azzal a céllal indult útjára, hogy megismertesse és népszerűsítse Nagybarca híres szülöttjének, Kecskési Tollas Tibornak az életútját, költészetét, verseit. Az első években környékbeli általános iskolák, majd középiskolák, később Felvidéki és Erdélyi diákok is bekapcsolódtak a versengésbe. Bővült a Költő által megfogalmazott „Varázskör”:

„Varázskör véd, hozzájuk tartozol, míg visszatérsz a porhoz, melyből vétettél, el nem szakadhatsz, őrzi múltad s feloldoz.”

Idén is az edelényi Szent János Görögkatolikus Gimnázium és Szakgimnázium adott otthont a verseny elődöntőjének november 24-én délután. Megköszönjük, hogy méltó helyszínt biztosítottak a rendezvényhez! A megjelent vendégeket Flaskó Attiláné Igazgatónő és Csikász Gáborné – a Kecskési Tollas Tibor Emlékére Alapítvány elnöke köszöntötte. Bevezetőként részletet adtak elő az iskola diákjai Smigura Éva Tanárnő - magyar munkaközösség-vezető - felkészítésével az október 23-án rendezett színvonalas ünnepi műsorból.

Az elődöntőben négy középiskola - Gomba Levente Gimnázium Putnok,; Szalézi Szent Ferenc Gimnázium Kazincbarcika; Szent János Görögkatolikus Gimnázium és Szakgimnázium Edelény; Ózdi Szakképzési Centrum Surányi Endre Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma Kazincbarcika - diákjainak előadásában hallottuk Tollas Tibor egy-egy versét, majd a szabadon választott költők verseit tolmácsolták a versmondók. Úgy ítélte meg a zsűri, mindenki az egyéniségéhez illő verset választott és azt színvonalas előadásban közvetítette felénk. A zsűri elnöke, Tóth Béla költő, és tagjai - Lengyel Gyuláné nyugalmazott gimnáziumi magyartanár, valamint Takács Rita költő véleménye alapján kiválasztott versmondók kaptak meghívást a DÖNTŐRE, amely NAGYBARCÁN 2017. december 16-án 14 órától kerül megrendezésre.

Köszönjük a versenyzőknek, hogy emlékezetessé tették számunkra ezt a novemberi délutánt! Szeretettel várunk minden versszerető érdeklődőt Nagybarcán!

image001
image002
image003
image004
1/4 
start stop bwd fwd

SZIRÉN

Integrált könyvtári
rendszer

 

 

konyvtar@sztjg.hu

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
<<  Augusztus 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Szent Gellért Pályázat

 

Nyitott pozíciók