first
  
last
 
 
start
stop

Kollégium

Idén 2017. szeptember 29-én, pénteken került megrendezésre a Kutatók Éjszakája nevezetű program szerte az országban. A hozzánk legközelebb eső rendezvények helyszínére, a Miskolci Egyetemre és a Takata gyárba látogattunk el.

Délután 4 órakor indultunk útnak, és vettük célba az egyetemet kicsi, de annál lelkesebb csapatunkkal. Ahogy leszálltunk a buszról, máris rengeteg program és látnivaló tárult elénk. Különböző fizikai és kémia kísérletnek lehettünk tanúi szabadtéren, például gázfröccs, mini földrengés és madártani kutatások, bemutatók.

Beérve a főépületbe szinte nem is tudtuk merre nézzünk, annyi látnivaló volt. Minden standnál különböző feladatok, kvízek tettek próbára minket értékes ajándékokért cserébe. Volt, ahol biciklizve kellett versenyautókat hajtani vagy levélfújóval minifocizni. Nem csak a folyosókon vártak minket izgalmas feladatok, több labortúra és különböző karok bemutatója várt minket folyamatos csoportvezetésekkel.

Volt szerencsénk bepillantani az Állam- és jogtudományi kar épületébe is, ahol egy bűnügyi helyszínelés részesei lehettünk, a bűntettől kezdve, a kihallgatáson át, egyenesen a tárgyalásig, majd az ítéletig. Este fél 9-ig tökéletesen elütöttük az időt, sok mindent sikerült megnéznünk.

Innen az utunk a Takata Safety Systems Hungary Kft.-be vezetett, ahol szintén érdekes programokkal vártak minket. Az először gyárlátogatásnak tűnő pár óra hamar elrepült és jó hangulatban telt. Sok játékos feladatra invitáltak minket, bemutatva a munkájukat. Megtudtuk hogyan is készül egy légzsák, milyen gyorsan fúvódik fel és menti meg emberek életét egy-egy szorult helyzetben, és hogy tulajdonképpen hogyan is szerelik be úgy a kormánykerékbe, hogy tökéletesen működjön. Betekintést nyerhettünk a modern autók felszereltségébe is.

Ezen felül bemutatót tartott még a miskolci Andrássy Gyula, a Kandó Kálmán és Bláthy Ottó Szakgimnáziuma is.
Bár az éjszaka közepére nagyon elfáradtunk, de élményekkel és sok új tudással gazdagodtunk.

SZIRÉN

Integrált könyvtári
rendszer

 

 

konyvtar@sztjg.hu

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
<<  Szeptember 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Szent Gellért Pályázat

 

Nyitott pozíciók