first
  
last
 
 
start
stop

Kollégium

2017.09.26 – án iskolánkból 10 diák és két kísérő tanár indult el Szlovákiába három napra, hogy részt vegyen egy nemzetközi ifjúsági találkozón. A körülbelül egyórás út végén értük el szálláshelyünket, Jászót, ahol négyágyas faházakat kaptunk.

Vacsora után busszal mentünk Szepsibe, ahol lehetőségünk volt néhány percben bemutatkozni. Este szabad program volt. Másnap a jászói cseppkőbarlangot vettük célba, egy rövid erdei sétával összekötve. Sok érdekes formájú cseppkövet láthattunk, és pár denevér is megmutatta nekünk magát.

A barlanglátogatás után megebédeltünk, és Szepsi vasútállomásáról vonattal utaztunk Kassára. Itt megtekintettük a város nevezetességeit, Rákóczi Ferenc rodostói házának másolatát, a kassai dómot, megnéztük a kassai színházat, és sétáltunk a főutcán.

Másnap Szepsiben szerveztek nekünk egy versenyt, ahol különböző feladatok vártak ránk. Ilyen volt például az, hogy körbe kellett kérdeznünk a járókelőket, hogy a kommunizmus idején mire használták a zsinagógát, vagy jelöljünk térképen külföldi fővárosokat. Minden állomáson kaptunk egy képdarabot, amit a végén össze kellett raknunk, és megkaptuk Szepsi címerét. Ezután elsétáltunk egy közeli iskolába, ahol sportversenyt rendeztek. 6 fős csapatokra volt szükség, amelyekben minimum 2 lány volt. Csapatunk tagjai Kovács Laura, Szinai Fanni, Bogár Dénes, Simori Adrián, Földi Milán és Mészáros Zoltán voltak. Teljesítményünkkel az 5. helyezést vívtuk ki.

Természetesen a nem versenyzőknek is volt lehetőségük sportolásra, lehetett focizni, tollasozni, kosarazni, teniszezni, és a verseny végén mindenki kipróbálhatta az állomásokat, ahol a versenyzők is végigmentek.


Péntek reggel indultunk haza, mindenki fáradt volt, de igazán jó és emlékezetes élményekkel jöttünk haza.

image001
image002
image003
image004
1/4 
start stop bwd fwd

SZIRÉN

Integrált könyvtári
rendszer

 

 

konyvtar@sztjg.hu

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
<<  Augusztus 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Szent Gellért Pályázat

 

Nyitott pozíciók