first
  
last
 
 
start
stop

Kollégium

2017. március 21 –én intézményünkbe látogatott Áder János Magyarország Köztársasági Elnöke. A látogatást Dr. Orosz Atanáz püspök atya kezdeményezte elnök úrnál, és kérte, hogy tartson egy előadást diákjainknak a víz világnapjának alkalmából. Ez számunkra egy ritka nagy ajándék és figyelmesség volt Püspök Atya részéről, és egy rendkívül nagy megtiszteltetés Elnök Úr részéről, aki elfogadta a felkérést az előadás megtartására.

A látogatást izgalommal telve vártuk, hiszen ez nem mindennapi esemény volt intézményünk életében. Az előadásra az iskolánk aulájában került sor, ahol a diákjainkon kívül számos meghívott vendég és a média képviselői is érdeklődéssel figyelték a nagyszerű és jó hangulatú előadást.

Kezdésnek Dudu Ádám 12. évfolyamos diákunk elszavalta a Himnuszt, melyet püspök atya nyitó beszéde követett. Ez után következett köztársasági elnök úr előadása. Többek között, egy diákunk segítségével bemutatta, hogy mennyire kevés is bolygónk ivóvízkészlete, szót ejtett a 2010 évi edelényi árvízről, kvízjátékokkal próbálta érzékeltetni, milyen probléma a globális felmelegedés.  Az előadás zárása előtt lehetőség volt diákjainknak, hogy kérdéseket intézzenek elnök úr felé, melyet több diákunk is örömmel kihasznált.

Az előadás után elnök úr meglátogatta a nemrég felújított edelényi kastélyt is.

Köszönjük ezt a lehetőséget Áder János Köztársasági Elnök Úrnak, mert feledhetetlen élményt és ösztönzést nyújtott diákjainknak. Szeretnénk megköszönni szeretett Püspök Atyánknak is ezt a kiemelkedő figyelmességet és szeretetet, melyet felénk tanúsított.

A rendezvény élő adását a Sajómente biztosította.

Cikk és fotók az előadásról a Miskolci Egyházmegye honlapján.


SZIRÉN

Integrált könyvtári
rendszer

 

 

konyvtar@sztjg.hu

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
<<  Augusztus 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Szent Gellért Pályázat

 

Nyitott pozíciók