first
  
last
 
 
start
stop

Kollégium

Németország/Bajorország, 2016.április 18-23.

Iskolánk delegációja (6 tanuló, Kristóf Lászlóné tanárnő vezetésével) meghívót kapott a németországi Aiterhofenben lévő Angela-Fraundorfer Realschule nevű katolikus iskolától, amely e tanévben fennállásának 70.évfordulóját ünnepelte. Ezen alkalomból nemzetközi találkozót szervezett azon iskolák számára, akik a „The Rive Danube: a gift of the past, a treasure for the future” nevű Comenius program keretében már korábban megismerkedtek és együttműködtek.

Iskolánk küldöttsége felejthetetlen hetet töltött Bajorországban.

Hétfőn kora délután repülővel érkeztünk Münchenbe, onnan az iskola busza elvitt minket a szállásunkra, a helyi kolostorba. Itt már több országból érkezett küldöttség is megszállt: lengyelek, románok, japánok, kanadaiak, szerbek és koszovóiak. A következő két napban „workshop” –okon vettünk részt. Ez rengeteg érdekes programot jelentett, mint például a „Dunahullám” nevű sütemény elkészítését, rendhagyó zeneórát, színjátszást, japán írásjelek elsajátítását. Kedden megtekintettük az iskolát, a kolostort és a várost. Szerda délelőtt előadásokat hallgattunk az egyes országokról, a mi delegációnkból Csodó Eszter angolul és Kozsup Bence németül tartott prezentációt. Este kirándultunk Regensburgba, ahol a városnézésen kívül még szabadprogramunk volt. Aiterhofenbe visszatérve este nemzetközi találkozón vettünk részt. Minden részvevő nemzet bemutathatott valamit a kultúrájából, mi néptáncot adtunk elő, nagy sikerrel tanítottuk meg a tanárokat és tanulókat magyar népdalokra és táncokra. Csütörtökön Passauba látogattunk el, ahol egy gyönyörű sétahajózáson vettünk részt. Ezen kívül meglátogattuk azt a templomot, ahol Szent István feleségének, Gizellának a csontjai találhatók. Miután megkoszorúztuk a sírhelyet, sétáltunk a különleges hangulatú városban. Pénteken közös misén búcsúztunk el vendéglátóinktól, akik között sok kedves tanárral, apácával és diákkal ismerkedtünk meg.

Utunkat pénzzel támogatta iskolánk alapítványa.

Mindannyian sok-sok élménnyel tértünk haza. Reméljük, jövőre a mi iskolánk láthatja vendégül az „ Angela-Fraundorfer-Realschule” tanárait és diákjait.

SZIRÉN

Integrált könyvtári
rendszer

 

 

konyvtar@sztjg.hu

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
<<  Szeptember 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Szent Gellért Pályázat

 

Nyitott pozíciók