first
  
last
 
 
start
stop

Kollégium

A Magyarországi Református Egyház (MRE) és a Magyarországi Evangélikus Egyház elnöksége arra kérte Lázár Jánost, a Fidesz frakcióvezetőjét, hogy az új egyházügyi törvényben bővítsék az elismert egyházak körét.

 

 

A református és az evangélikus vezetők levélben kérték a Fidesz frakcióvezetőjét még vasárnap arra – s kérésüket az Alkotmánybíróság hétfői döntése után is fenntartják –, hogy az újra elfogadandó törvény „ismerje el mindazon világvallások, vallási közösségek egyházi státuszát, melyek bizonyították tanításuk értékelvűségét, társadalmi szolgálatuk pedig a szűkebb és tágabb közösség javát szolgálja”.

Mint írták, azután fordultak Lázár Jánoshoz, hogy a frakcióvezető pénteken bejelentette, hatályon kívül helyezik a júliusban elfogadott jogszabályt. Utaltak arra is, hogy az Alkotmánybíróság hétfőn közjogi érvénytelenség miatt megsemmisítette a törvényt.

A levélben a két egyház kitért arra, hogy vezetőik már a lelkiismereti és vallásszabadság jogáról, valamint az egyházak, vallásfelekezetek és vallási közösségek jogállásáról szóló törvény elfogadása után közvetlenül, július 19-én levélben kérték Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettest, közigazgatási és igazságügyi minisztert, hogy bővüljön ki a törvény által elismert egyházak köre, amely eredetileg tizennégy egyházat és vallási felekezetet jelentett.

A törvényt eljárásjogi problémák miatt helyezték hatályon kívül és emiatt semmisítette meg az Ab is, Lázár János azt nyilatkozta, még újév előtt elfogadhatják újra.

MTI/Magyar Kurír

SZIRÉN

Integrált könyvtári
rendszer

 

 

konyvtar@sztjg.hu

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
<<  Szeptember 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Szent Gellért Pályázat

 

Nyitott pozíciók