first
  
last
 
 
start
stop

Kollégium

Érzékenyen érintheti intézményünket a tisztaszoftver program esetleges megszűnése.

 

Mivel intézményünk jelenleg szinte kizárólag a tisztaszoftver program keretében beszerzett szoftvereket használja az oktatásban, a program megszűnése esetén vagy áttérünk az ingyenesen használható operációs rendszerekre és irodai programcsomagokra, vagy csak jelentős beruházással tudja pótolni a megszűnő licenceket.

A tisztaszoftver "helyzet":

A Minisztérium a versenysemlegesség szem előtt tartásával, a piaci verseny elősegítése érdekében meg kívánja szüntetni az egy piaci cég által fejlesztett szoftverek bérlésének támogatását. Az NFM szakmai álláspontja szerint a köz- és felsőoktatási intézmények igényeit – néhány speciális esettől eltekintve - képesek kielégíteni az ingyenesen használható nyílt forráskódú szoftverek is. Ezért a jövő évi költségvetés költség alapú tervezése során a Tisztaszoftver program költségei nem lettek betervezve, így az érintett oktatási intézmények 2012. március 1-ig használhatják jogszerűen a program keretében a Microsofttól bérelt szoftvereket.

2011. december 20.

Forrás: tisztaszoftver.hu

 

A Microsoft álláspontja:

Budapest, 2011. december 30. – A magyar oktatási rendszer számára rendelkezésre áll a legkedvezőbb árú licenckonstrukciónk, amit Tisztaszoftver megoldásnak nevezünk. A 2011-ben 3 évre aláírt országos megállapodás keretében egy közoktatási PC éves licencdíja egy BigMac menü árával összevethető. Az oktatási intézmények a Microsoft szoftverek segítségével piacképes tudást adhatnak át diákjaiknak, hallgatóiknak, ami az ország hosszú távú boldogulásának, versenyképességének kulcsa.

Össz költségvetési szinten a jelenlegi országos szerződés fenntartása a legköltséghatékonyabb megoldás, ezért a Microsoft elsősorban ezt ajánlja a magyar kormányzat felelős vezetői figyelmébe. A konstrukció folytatásáról tárgyalásokat kezdeményezünk a megfelelő szereplőkkel. Jelen szerződés értelmében erre legalább 3 hónap áll rendelkezésre, bízunk benne, hogy ez idő alatt sikerül megnyugtatóan rendezni a Tisztaszoftver Program sorsát. Ezzel párhuzamosan pedig kidolgozzuk azokat a megoldási lehetőségeket is, amelyek az egyedi intézmények számára jelenthetnek kedvező árú beszerzési alternatívát.

Folyamatosan tájékoztatjuk az érdeklődőket a lehetőségekről, s partnereik leszünk a lehető legkedvezőbb megoldások megtalálásában. Jelentős magyar piaci résztvevőként számunkra is létfontosságú, hogy a hazai oktatási rendszer tartalmával és műszaki támogatottsági színvonalával versenyelőnyt jelenthessen Magyarországnak.

Forrás: Microsoft Magyarország

SZIRÉN

Integrált könyvtári
rendszer

 

 

konyvtar@sztjg.hu

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
<<  Szeptember 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Szent Gellért Pályázat

 

Nyitott pozíciók