first
  
last
 
 
start
stop

Kollégium

2014. 03. 25-én Kazincbarcikán az Észak-Magyarországi Regionális Vízművek Zrt. által szervezett "Víz Világnap  - Diákokkal a víz védelméért" rendezvényén vett részt iskolánk "Vizes Tizes" csapata.  A VÍZSTAFÉTA programsorozat - a középiskolás korosztályt megcélzó tudásmegosztási tevékenység - keretén belül kreatív és interaktív feladatok segítségével mérték össze tudásukat a diákok a víz témájában.

 

 

 

 

 

 

6 csapat: Ózd, Sárospatak, Edelény, valamint Kazincbarcika város több középiskolájának csapata vett részt a versenyen.

Nagyon örültünk a lehetőségnek, bár az egyéb programok miatt a felkészülésünk 1-2 napra korlátozódott. Diákjaink nagy érdeklődéssel és lelkesedéssel vágtak neki a versenynek.

A csapat tagjai:

Kaulics Veronika 9.C

Zagraj Bettina 9.A

Bakos Máté 9.C

Molnár-Gál Máté 9.A

Csodó Eszter 10.A

Tóbiás Nikolett 10.A

Máté Mátyás 10.C

Kórik Petra 11.A

Drótos Réka 12.C

Egri László 12.C

A verseny a csapatok bemutatkozásával kezdődött. Mi "rap"-formában mutattuk be iskolánkat és a csapat tagjait. Ezek után közös Zumbán vehettek részt a diákok, hogy oldódjon a hangulat és a lelkesedés fokozódjon. Majd tanulóink és a kísérő pedagógusok ellátogattunk a vízmű II-es telepére, ahol játékos formában a víziközmű-szolgáltatás műszaki hátterével ismerkedhettünk meg, rövid üzemlátogatás erejéig bepillantást nyerhettünk a szennyvíztisztító telep munkájába, illetve szakember kíséretével a cég központjában található akkreditált laboratóriumban zajló folyamatokat is megtekinthettük. Ebéd időben Sasvári Sándor "meglepetésvendég" műsorát láthattuk. Voltak műszaki jellegű feladatok is ill. (a verseny során folyamatosan jegyzeteltek a tanulóink) az utolsó momentumként egy komplex teszt megválaszolásával zárult a feladatsor. Diákjaink nagyon jól érezték magukat, nagyon sok új szakmai tapasztalattal gazdagodhattak.

Köszönjük Szekeresné Takács Ágnes koordinátorunk vezetését. Köszönjük az ÉRV menedzsmentjének és kollektívájának, hogy nagyon jó hangulatban vehettünk részt a versenyen.
Rövid felkészülésünk gyümölcse az I. hely, mely egy Lázbérci hosszú hétvégét jelent tanulóink számára. Gratulálok a "Vizes Tizes"-nek!


Az iskolánk vezetése és az ÉRV Zrt. cégvezetés reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az együttműködés alapjainak lerakása a vízkincs védelme érdekében hosszú távra megalapozza a partnerséget.

SZIRÉN

Integrált könyvtári
rendszer

 

 

konyvtar@sztjg.hu

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
<<  Szeptember 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Szent Gellért Pályázat

 

Nyitott pozíciók