first
  
last
 
 
start
stop

Kollégium

Helyreállították az edelényi Szent János Görögkatolikus Gimnázium és Szakképző Iskola könyvtárát és mintegy öt és félmillió forint pályázati forrásból új eszközparkkal is bővült az intézmény.


Számos fejlesztés valósult meg az edelényi kistérségben az elmúlt időszakban. Kiépítették a római katolikus temető kerítését, Edelény belvárosában több rekonstrukciós munkálat megvalósult, majd a Mátyás Óvoda és Bölcsődét újították fel a közelmúltban. Legutóbb a Szent János Görögkatolikus Gimnázium és Szakképző Iskola könyvtárát újították fel, amellyel kapcsolatban Ádám Magdolna, az intézmény könyvtárosa elmondta: „a felújítás az árvíz után, 2011 augusztusában kezdődött. A tanév kezdetekor még nehézkesen, de novemberre teljesen kész állapotban, bebútorozva fogadta a diákokat a könyvtár”.

 


A rekonstrukcióra a Miskolci Görögkatolikus Exarhátus biztosította a forrást, a könyveket pedig elsősorban adományokból pótolták. A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program pályázatának köszönhetően korszerű eszközökkel is bővült az intézmény. Az elnyert öt és félmillió forintból öt új számítógépet, egy szervert, vetítőt, szkennert, egy könyvtári a látássérült tanulók számára egy felolvasó szoftvert is vásároltak.

 


A könyvek kölcsönzésén és az internetelérhetőségen túl egyéb szolgáltatásoknak is helyet ad a könyvtár. „Görögkatolikus lelkészünk havonta egy alkalommal fontos, a fiatalokat érintő kérdésekről beszélget a diákokkal. Múlt héten tartottuk filmklubunk első vetítését. Sakkversenyt szervezünk az iskolai diákjai és tanárai számára. Előadások megtartására is ideális a könyvtár, egy diákunk néprajzi témában tartott itt előadást. Ez a lehetőség adott diákok és tanárok számára egyaránt, de időnként kézműves foglalkozásokat – most időszerűen betlehemkészítést - is tartunk a könyvtárban” – mondta el Ádám Magdolna.

Forrás: Borsod-Torna-Gömör Egyesület, www.bodvapress.hu

SZIRÉN

Integrált könyvtári
rendszer

 

 

konyvtar@sztjg.hu

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
<<  Szeptember 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Szent Gellért Pályázat

 

Nyitott pozíciók