first
  
last
 
 
start
stop

Kollégium

Visszatért az edelényi középiskola falai közé a már több éve hagyományosan megrendezésre kerülő egynapos karácsonyi kosárlabda bajnokság. Több évvel ezelőtt a gimnázium egykori testnevelőjének (Horváth Tiborné, Zsuzsa néni) szárnyai alatt zajlott az első kupa, amelynek szervezését később a város önkormányzata vállalta. A tavalyi évben azonban a városnak nem állt módjában megszervezni ezt a sporteseményt, így a Szent János Görögkatolikus Gimnázium és Szakképző Iskola vezetősége, alapítványa és néhány lelkes munkatársa úgy döntött, kerüljön vissza a rendezvény az eredeti helyére. Nagy lendületet adott az ügynek, hogy több mint egy éve jelenlegi és volt diákok heti rendszerességgel összejárnak egy kis közös játékra.
A kupát december 29-én, vasárnap tartottuk. Előzetesen 12 csapat nevezett, közülük 11 csapat jelent meg a helyszínen. Az edelényi csapatok (Finke A-Team, Finkei (H) – Arcosok, Mustang, Kamikaze!, Underdogs, Gumimacik, Flash Team, Atomcsibék, Jóképű Dream Team) mellett egy boldvai és egy kazincbarcikai csapat (Speciál) is részt vett a rendezvényen.
A csapatokat 3 csoportba sorsoltuk. A mérkőzések reggel 9 órakor kezdődtek, a 2×8 perces meccsek folyamatosan, szinte szünet nélkül követték egymást, amiért nagyon hálásak vagyunk a két játékvezetőnek és a pontozóbírónak, akik Miskolcról érkeztek. A csoportmérkőzések után a csoportgyőztesek egymással játszottak, így alakult ki a végleges sorrend.
A tornaterem kialakítása sajnos nem teszi lehetővé, hogy a nézők jelen legyenek a mérkőzések alatt, ezért a meccseket az egyik tanteremben kivetítőn kísérhették figyelemmel a játékosok és az érdeklődők. Tudva, hogy a nap hosszúra nyúlik majd, ugyanitt szendvicseket és üdítőt kínáltunk a résztvevőknek.

Az izzasztó játékok eredményeként első helyezést ért el a Speciál, másodikat a Jóképű Dream Team, a harmadik helyet pedig a Gumimacik csapata szerezte meg, akiknek az iskola képviseletében Solymosi Györgyi igazgatóhelyettes adta át az arany-, ezüst- és bronzérmeket, valamint a Vándorserleget, amit egy évig tudhat magáénak a legjobb csapat. Ezúton is gratulálunk a győztes csapatoknak. Decemberben jön a visszavágó!

Gyarmatiné Vécsei Tímea és Tasnádi Bernadett
szervezők

SZIRÉN

Integrált könyvtári
rendszer

 

 

konyvtar@sztjg.hu

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
<<  Szeptember 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Szent Gellért Pályázat

 

Nyitott pozíciók