first
  
last
 
 
start
stop

Kollégium

 

Az iskola tanulói önkéntesen jelentkezhettek a budapesti Erkel Színházba 2013.október 16-án bemutatásra kerülő opera bemutatóra. A Budapestre való utazás vonattal kissé fárasztó volt, mivel az időjárás sem kedvezett nekünk, de ettől függetlenül nagy élményt jelentett mindenki számára.

A cselekmény röviden a következő volt: A történet Nagyabonyban, a burkus határnál , a bécsi Burg udvarában és Majlandban játszódik. A főszereplő, Háry János meséli el ezt a történetet. A cselekménysorozat 4 kalandból épül fel, egy előjátékkal kezdődik majd egy utójátékkal zárul. Az első kalandban Háry a burkus határnál áll őrséget,de a silbak senkit nem enged át a határon. Ekkor döntött úgy Háry, hogy a házat áttolja az osztrák térfélre. A második kaland a bécsi Burg udvarában játszódik, ahol Hárynak sikerül megülnie Lucifert. Ebelasztin lovag átadja a Napóleontól kapott hadüzenetét az osztrákoknak. A harmadik kaland Majlandban folytatódik, ahol Háry találkozik Mária Lujzával, aki Napóleon helyett őt akarja férjéül, de Örzse is ott terem és nem engedi mátkáját. A negyedik kaland ismét a bécsi udvarban játszódik, ahol készülődnek Háry és Mária Lujza esküvőjére. A férfi viszont lemond az asszony kezéről és Örzsével hazatérnek Nagyabonyba. Az utójátékban a szerelmesek hazatértek, és lagzit csaptak. Boldogan éltek, míg szegény Örzse meg nem halt.

Az előadás nagyon színvonalas, a szereposztás kiváló, a jelmezek korhűek, a díszletek pedig szépen kidolgozottak voltak. Összességében egy látványos előadást láthattunk.

Sonkoly Vanessa Christina

SZIRÉN

Integrált könyvtári
rendszer

 

 

konyvtar@sztjg.hu

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
<<  Szeptember 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Szent Gellért Pályázat

 

Nyitott pozíciók