first
  
last
 
 
start
stop

Kollégium


MENNYEI KIRÁLY, VÍGASZTALÓ… hangzott fel a görög katolikus szertartás kezdő imádsága 2013. szeptember 1-e délutánján Edelényben, a Szent János Görögkatolikus Gimnázium és Szakképző Iskola tanévnyitóján.  Szülők, diákok, tanárok közös fohászát Dr. Orosz Atanáz, a Miskolci Apostoli Exarchátus püspök exarchája vezette, s mint az intézmény fenntartója részvételével megtisztelte az iskola ünnepélyét jelenlétével.


Az első osztályt kezdő diákoknak, akik már az iskola új egyenruháját viselték,  16:00 órai kezdettel vecsernyét tartott az iskola kápolnájában püspök atya.
Az évnyitó ünnepség félórával később kezdődött, amelyen már részvettek a gimnázium felsőbb éves tanulói is.  
„Szeressük egymást, mert a szeretet Istentől van” –olvasható a Szent Jánostól való idézet az iskola aulájában, mely gondolat püspök atya útmutatásaiban is helyet kapott.
Iskolánk igazgatónője Flaskó Attiláné ünnepi beszédében köszöntötte az első éveseket, majd a tanári kart és a gimnázium többi tanulóit. Emlékeztette őket a legfőbb feladatukra a tanulásra, mert a mai ember tudás nélkül semmit se ér. A beszéd után került sor az elsőévesek fogadalom tételére, majd a népi táncosok és iskolánk kórusának előadása színesítette a tanévnyitót.   
A bensőséges közös ünneplést az Úr imádsága zárta, majd püspök atya megáldotta az új tanévre készülő ifjúságot.

 

SZIRÉN

Integrált könyvtári
rendszer

 

 

konyvtar@sztjg.hu

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
<<  Szeptember 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Szent Gellért Pályázat

 

Nyitott pozíciók