first
  
last
 
 
start
stop

Kollégium

 

2013. június 5-én nyolc csapat részvételével került sor az Eszterházy Károly egri püspök és kora - Magyarország a 18. században c. történelem versenyre.

 

Az egri Eszterházy Károly Főiskola Történelemtudományi Intézete immár második alkalommal rendezett országos középiskola történelem versenyt, melynek tematikája idén az Eszterházy 250 jubileumi évhez kapcsolódott. Döntően észak-magyarországi középiskolákból nevezett az a 40 csapat, mely közül, egy három fordulós írásbeli megmérettetés után került be 8 középiskola 3-3 diákja az egri döntőbe. A döntőben részt vett négy egri, egy ráckevei, egy hevesi, egy váci, egy miskolci csapat és nem utolsósorban középiskolánk 3 fős versenyzője is: Barger Bence, Horváth Evelin, Lukács Martina 11. ac osztályos tanulók.
Az eseményt dr. Hauser Zoltán rektor, dr. Mózes Mihály dékán és Nagy Zoltán BTK HÖK elnök nyitották meg. A tanulóknak változatos feladatokat kellett végrehajtani, vaktérkép, totó, szóbeli referátumok, képfelismerés mellett a Líceum egy-egy részletéről is be kellett mutatni tudásukat. A közel négy órás, izgalmas versenyt végül az egri Dobó István Gimnázium csapata nyerte. A második hely az EKF Gyakorló iskolájába, a harmadik pedig az edelényi Szent János Görögkatolikus Gimnázium és Szakképző Iskolába került.


A megmérettetés végére holt verseny alakult ki a harmadik helyen, melynek megosztása helyett latin kifejezések ismeretéből álló versennyel döntöttek iskolánk tanulóinak javára.
A szép eredmény köszönhető felkészítő tanáruknak Simkóné Czipa Ágnesnek.


                                                                                                  Géber Tamás

SZIRÉN

Integrált könyvtári
rendszer

 

 

konyvtar@sztjg.hu

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
<<  Szeptember 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Szent Gellért Pályázat

 

Nyitott pozíciók