first
  
last
 
 
start
stop

Kollégium

Idén is vitaversenyeztek a középiskolás diákok

Szóval?! Országos Vitaverseny regionális döntőjét 2013. március 19-én, az egri Bartakovics Béla Közösségi Házban tartották meg. A regionális döntő tételmondata ez volt „Az EU minden tagállamának közös pénznemet kellene használnia”. Ez a vitaverseny két éve indult útjára, melyet a Külügyminisztérium, az Európai Bizottság és az Európai Parlament hívott életre. A több hónapon és három fordulón át tartó verseny a demokratikus kézségek fejlesztéséhez és az európai uniós ismeretek bővítéséhez járul hozzá. A versenyző iskolások 3 fős csapatokban mutathatták be érvelési és cáfolási tudásukat.

Az egri regionális döntőben részt vett három miskolci, két egri, egy salgótarjáni és egy tiszaújvárosi csapat és nem utolsósorban középiskolánk 3 fős versenyzője is: Kórik Petra, Kertész Alex és Glonczi Csilla 10 A /C osztályos tanulók. A diákoknak nem volt könnyű feladatuk, hiszen a tételmondatnak választott „ az Európai Unió minden tagállamának a közös pénznemet kellene használnia” témáról kellett disputázniuk.

A versenyt a tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium nyerte, második helyen a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium, harmadik helyen pedig a miskolci Földes Ferenc Gimnázium csapata végzett. A mi csapatunk nem ért el dobogós helyezést, de nagyon büszkék vagyunk rájuk, mert ott lehettek a regionális döntőben, a  felkészítő tanár Juhászné Török Judit munkájának köszönhetően. Reméljük, hogy a következő évben is részt vesznek diákjaink ezen a versenyen és ismét döntősök lesznek.

Géber Tamás

SZIRÉN

Integrált könyvtári
rendszer

 

 

konyvtar@sztjg.hu

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
<<  Augusztus 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Szent Gellért Pályázat

 

Nyitott pozíciók