first
  
last
 
 
start
stop

Kollégium

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

TANÉVNYITÓ

ÜNNEPSÉGÜNKET

2020. augusztus 31-én 16:00 órai kezdettel tartjuk iskolánkban,

amelyre szeretettel várjuk a 9. évfolyamos diákokat, valamennyi kollégistát és szüleiket.

A tanévnyitón a tanulóknak iskolai egyenruhában kell megjelenniük.

A felsőbb évfolyamok számára a tanévnyitó ünnepségünket az első tanítási napon tartjuk külön beosztás szerint.

Intézményünkben a nyári szünetben minden héten ügyfélfogadást tartunk,

2020. július 6. és 2020. augusztus 20. között

szerdai napokon

délelőtt 08:00-12:00-ig.

Kérünk mindenkit, hogy akár személyesen, akár telefonon, a megadott

időpontokban keressenek minket.

 

Iskolánkban minden évben a tanévzáró ünnepség során vándorserleg átadásával ismerik el az aktuális tanévben a legjobb tanulmányi átlagot elérő osztály munkáját. Idén - a tavalyi címet "megvédve" - 4,42-es átlaggal a 10.A osztály kapta meg a díjat. Gratulálunk az osztálynak a szép eredményhez!

Pünkösd utáni vasárnap emlékezünk meg a szentekről, mert az életszentség a Szentlélek gyümölcse. A szentek nem elhomályosítják Krisztus fényét, épp ellenkezőleg, Krisztus fénye átragyog a szentek életén. Egy kisfiú nézte a szenteket ábrázoló üvegablakokat, és a tisztelendő úr kérdésére, kik a szentek, egyszerűen csak ezt válaszolta: szentek azok, akiken átsüt a nap. A szentek élete példa. Szentek nyomában járunk, mert ők olyan utat tapostak ki, amivel segítenek bennünket. Az elhunyt szentek a megdicsőült Egyház tagjaiként segítik a küzdő Egyház tagjait, bennünket.

Bővebben...

Mennybemenetel után
Jn 17,1-13
Feltámadása után 40.napon Jézus a mennybe ment, ahogy a Hitvallásban imádkozzunk: "fölment a mennyekbe és ül az Atyának jobbján." Hogyan készült az Atyához? Ahogy mi otthonainkba, természetesen, hisz ez az Ő otthona. Beszédei, tettei, csodái erről tanúskodtak. Kórházlelkészek mondják, hogy az idős, vagy beteg emberek milyen természetesen veszik föl a "szent útravalót", a szentséget. Mintha félig már odaát lennének...
Jézus búcsúbeszédében számot ad az Atyának az elvégzett munkáról: "Dicsőítettelek a földön." "Kinyilatkoztattam nevedet." Fordított értékrend vesz körül minket, sokszor az anyagi értékek fontosabbak, mint az ember. Sokszor mintha se Istene, se embere nem lenne a korunknak. Egy horgász üldögélt a tengerparton, egy üzletember szólította meg: miért nem dolgozik inkább, és pénzt keresne, ahelyett, hogy itt tölti az idejét?- Mit érek vele?-Vehetne hajót, és több halat foghatna, az még több pénz.-És azzal mit érek?- Vehetne egy flottát, embereket vehetne föl, akik hasznot hoznak, és egész nap nyugodtan csak üldögélhetne és élvezhetné a naplementét a parton!-És mit gondol, most mit csinálok?
Egyszerre csak egy széken ülhetünk, egyszerre csak egy tányérból ehetünk...
Jézus könyörög értünk: "Őértük könyörgök, akiket nekem adtál, mert ők a tieid."
Várjuk a pünkösdi Lelket, aki megszenteli és megváltoztatja életünket!

Tisztelt Szülők! Kedves Diákjaink!

Hamarosan véget ér ez a különleges tanév és elkezdődik a jól megérdemelt vakáció.

Néhány információ a tanév még hátralévő részével kapcsolatban:

  • A tanítás iskolánkban 2020. június 2-a után is digitális munkarendben folyik tovább.
  • Az utolsó tanítási nap 2020. június 15-e.
  • A bizonyítványok kiosztásáról később fogunk részletes információt adni.
  • Intézményünk 2020. június 2-tól 2020. június 26-ig biztosítja a tanulók felügyeletét, előzetes jelzés alapján.
  • A kormány rendelete alapján 2020. június 16-tól a gyermek- és ifjúsági táborok – napközi és ottalvós

szervezésben egyaránt – megtarthatóak.

Bővebb tájékoztatást – a szokásos módon -  a Kréta rendszerben küldünk, kérjük kísérjé(te)k folyamatosan figyelemmel az üzeneteket.

A további közös munkánkhoz kitartást és jó egészséget kívánok!

Flaskó Attiláné

Vakon született meggyógyítása Jn 9,1-38

Jézus egy komoly vita után menekül el üldözői elől, amikor meglátja a vakon született embert. Meglátja, pedig neki is van elég baja. Hányszor merültünk el már el a gondjainkba úgy, hogy csak néztünk, de nem láttunk, mert elég a magunk baja. Jézusnak akkor is van szeme, amikor Őt üldözik. Nemcsak néz, de lát is!
Így vette észre és szólította meg Zakeust a fán.
Kaifás udvarán leköpdösve, ütlegelve még egy pillantás erejéig meglátja a tagadó Pétert, szemében nem megvetés, hanem irgalom, részvét van.
Így látja meg ennek az embernek is a nyomorát, aki többszörösen kiszolgáltatott.

Bővebben...

A szamariai asszony története Jn 4,5-42
Feltámadt Krisztus! Valóban feltámadt!
A szamariai asszony  a legforróbb napszakban, délben jön Jákob kútjához, hogy vizet merítsen, itt találkozik Jézussal.„Körülbelül a hatodik óra volt...” (Jn 4,6)- a korabeli zsidóság reggel 6 órakor kezdte számolni az időt. Miért jött ebben az időben, és nem reggel? Talán erkölcstelen élete miatt, félve mások gúnyos megjegyzéseitől. Jézus szóba áll ezzel a nem feddhetetlen múltú asszonnyal, ami azért is volt meglepő, mert a szamariaiak és zsidók között nem volt jó a viszony. A szamariaiak pogány szokásokat is felvettek, ezért a zsidók nem tekintették őket népük részének.

Bővebben...

Feltámadt Krisztus! Valóban feltámadt!
A két legfontosabb nap az életedben az, amikor megszületsz, és az, amikor megtudod, miért. - Mark Twain
A mai napon és ezen a héten figyelmünk az érettségiző diákokon van. Imaláncot alkotva fogjunk össze lélekben, imában, és támogassuk őket, az érettségiző fiatalokat!
Az érettségi nem csupán egy megszerzett tudásról való számot adás, hanem önmagán is túlmutató identitás keresés. Mi a helyem a világban? Mi a hivatásom? Mire hív az Isten ebben a világban? Mi a célja életemnek? Minden ember eljut, vagy már túl jutott ezeknek a kérdéseknek a megválaszolásához, de az érettségizők vannak a legközelebb hozzá. Megérdemlik, hogy imaszándékaikkal általunk legyenek megtámogatva, imáinkkal erősíthetjük őket . A máriapócsi Istenszülő oltalmába ajánlom őket, és az őket felnevelő szüleiket, kedves tanáraikat!

Bővebben...

SZIRÉN

Integrált könyvtári
rendszer

 

 

konyvtar@sztjg.hu

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
<<  Szeptember 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Szent Gellért Pályázat

 

Nyitott pozíciók